Семинар ОКЦ „Настава у облаку“

Почео је још један онлине семинар ОКЦ-а „Настава у облаку“. Почетак делује занимљиво и обећавајуће, значи да ће бити од користи. Пар речи из извода семинара:

„Интернет као помоћно средство у настави, подигао је стандарде наставника и ученика у коришћењу савремених технологија. Данас није довољно имати рачунар са пратећим програмима у кабинету, већ је потребно у сваком тренутку пратити развој својих ученика.

Семинар Настава у облаку омогућава наставницима, да своју наставу преместе у стабилан интернет простор, независтан од рачунара и медија. Креирање заједничког простора са својим ученицима решава проблем вируса на флеш меморијама и у школској мрежи.

Семинар је намењен свим просветним радницима, од учитеља који несметано могу комуницирати са својим ђацима преко емаил-а и са родитељима, који могу у сваком тренутку пратити развој своје деце путем електронског дневника, преко наставника који своју наставу употпуњује коришћењем виртуелне учионице и прати рад ученика током решавања домаћих задатака, до менаџмента школе који има директну комуникацију са радницима, размењујући документа, распореде, обавештења…
 
На семинару ће се изучавати бесплатни онлине сервиси, који служе за размену и синхронизацију података међу корисницима. Примери наставе биће приказани преко Google сервиса за комуникацију, заједничких документа и календара, као и повезивање ових сервиса са мобилним телефоном, школским сајтом или сопственим блогом.
 
Циљ семинара је оспособљавање наставника за креирање учионице на Интернету, која би била заједничко место за организовање наставе са ученицима и сарадњу са колегама.“
%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b0%d0%ba
%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b0%d0%ba1

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: